סכסוכי ירושה בין אחים
סכסוך ירושה בין אחים יכול להתרחש בכל משפחה. הסיבות לסכסוכי ירושה הן במהותן תחושות של אי צדק לגבי חלוקת ירושה בין אחים. תחושות האי צדק הללו קשורות בעיקר ליחסים האישיים בין האחים, בינם לבין עצמם ומערכות היחסים בין האחים להורים. במקרים רבים יש להם אפילו היסטוריה של מתיחויות אשר קדמה לירושה.
ברמת העיקרון ישנן שתי אפשרויות להתמודדות עם סכסוכי ירושה בין אחים. האפשרות הראשונה, אך לא המועדפת, היא מאבק משפטי. מי שחש אי צדק ויש לו טענות כלשהן יכול לפנות ל עורך דין ירושות על מנת להגיש התנגדות לצו קיום צוואה ולהילחם באמצעות הכלים המשפטיים העומדים לרשותו.
האפשרות השנייה היא להימנע ממאבקים משפטיים ולהגיע להסדר בין האחים. במידת הצורך ניתן להיעזר בעורך דין המבצע תהליך של גישור. זוהי בדרך כלל גם האפשרות המועדפת על מנת ליישב את הסכסוך המשפחתי ולא רק המשפטי. מאבק משפטי על חלוקת ירושה מישב את הסכסוך מבחינה משפטית, אך משאיר אחריו יחסים מרירים הפוגעים במרקם המשפחתי לשנים רבות.
חלוקת ירושה בין אחים
כאשר מדברים על חלוקת הירושה בין האחים, אסור לשכוח את בני הזוג. במידה ואין צוואה מתבצעת חלוקה של ירושה על פי דין. לא נפרט את כל החוק ופרטיו, רק את הנקודה החשובה לצורך העניין – מחצית מהעיזבון מיועדת לבן/בת הזוג והמחצית השנייה מיועדת עבור הילדים. רק במידה וגם בן הזוג נפטר, הילדים הם היורשים הבלעדיים.
סכסוך ירושה בין אחים – האם ניתן למנוע?
חלוקת ירושה בין אחים היא עניין מורכב. אנו מדברים בעיקר על רגשות ויחסים אישיים, ולא על עניינים משפטיים. מהבחינה המשפטית, ירושות מתחלקות על פי הכתוב בצוואה או על פי דין ( במקרה שאין צוואה). כתיבת צוואה עם חלוקה צודקת שאינה מפלה בין האחים עשויה להפחית את המקרים של התנגדות לצו קיום צוואה ומאבקים בתוך המשפחה. אך גם במקרים אלו יתכן כי מישהו מהאחים מאמין כי מגיע לו יותר.
סכסוכי ירושה בין אחים – מוטב לפתור באמצעות הליך גישור
לפני שממהרים לחפש עורך דין ירושות ולהגיש בקשה לביטול צוואה, מוטב לנסות להגיע להסכמות באמצעות הליך גישור ליישוב סכסוכים. זהו הליך אשר יכול לקבל תוקף של פסק דין. הוא מאפשר ליישב את הסכסוך ולרפא את מערכת היחסים במשפחה, דבר שלא ניתן לעשות בבית המשפט.
פתרון סכסוך ירושה בין אחים באמצעות גישור יחסוך לכם זמן וכסף שעשויים להתבזבז על עורכי דין ומאבקים משפטיים ממושכים. זוהי תהיה הדרך הקצרה ביותר והזולה ביותר ליישב את הסכסוך וליהנות מחלוקת ירושה בין אחים בהקדם האפשרי. אם ישנו מאבק משפטי, הירושה לא תתחלק עד שיוסדר הסכסוך וזאת לאחר שהוצאתם סכומים גדולים על שכר טרחה של עורכי דין.
התנגדות לצו קיום צוואה
חוק הירושה מאפשר לכם להגיש התנגדות לצו קיום צוואה. לצורך כך יש להיעזר ב עורך דין משפחה בפתח תקווה על מנת לפנות לבית המשפט. ומהצד השני, אם מישהו מהאחים הגיש בקשה לביטול צוואה, תזדקקו לעורך דין על מנת לייצג אתכם בבית המשפט.
המטרה של הגשת התנגדות לצוואה היא לבקש מבית המשפט לבטל את התוקף המשפטי של הצוואה. כמובן שבית המשפט לא מבטל צוואה סתם כך, יש להציג לבית המשפט עילות מוצדקות ומהותיות.
את ההתנגדות לצוואה מגישים לאחר שהצוואה פורסמה בעיתונות. יש לכם שבועיים לעשות זאת ורצוי למהר להגיש בהקדם. אם לא הגשתם בזמן וכבר ניתן צו לקיום צוואה, מדובר במצב משפטי מורכב ויש לפנות בהקדם ל עורך דין ירושות על מנת לבחון את המקרה ואפשרויות הפעולה העומדות לרשותכם. אם פרק הזמן של שבועיים אינו מספיק, יש להגיש בקשה להארכת מועד. זוהי פרוצדורה פשוטה יותר.
עורך דין ירושות
נושאי הירושה וחלוקת העיזבון הם נושאים מורכבים, לכל מקרה יש מאפיינים שונים וחוק הירושה מנסה לתת מענה לכל מצב אפשרי. לפעמים זקוקים לעורך דין בשביל פרוצדורות פשוטות, כמו אימות של מגיש בקשה לרשם הירושות. אך לפעמים יש צורך בעו“ד לענייני ירושה עבור מצבים מורכבים של סכסוכי ירושה בין אחים או בעיות אחרות.
בכל צורך בסיוע משפטי, מכתיבת צוואה ועד תהליכים מורכבים יותר, אתם מוזמנים לפנות ל עורך דין ידידיה מנדל, מומחה לדיני משפחה וירושה.