האפוטרופוס הכללי, הממונה על הליכי חדלות פירעון והרשם לענייני ירושה הוא גוף שכדאי לכם להכיר. במהלך החיים, בנסיבות שונות אתם עשויים להזדקק לשירותיו של גוף זה. למשל לצורך ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות, עניינים הקשורים לצוואות וירושות, חדלות פירעון ועוד.
זוהי יחידה הפועלת תחת משרד המשפטים. בראשה עומדת סיגל יעקובי. תפקידי היחידה הם רבים. באתר האינטרנט תוכלו למצוא מידע רב על השירותים של היחידה, לשכות ושעות קבלת קהל וגם טפסים להורדה לצורך ההליכים השונים.
במאמר זה נדבר באופן כללי על השירותים שניתן לקבל אצל האפוטרופוס הכללי.
ירושות
תחת גוף זה פועל הרשם לענייני ירושה. זהו הגוף אליו פונים כאשר מגישים בקשה לצו ירושה, או בקשה לצו קיום צוואה כמו גם בקשות שונות הקשורות לצוואות וירושות. למשל בקשה לביטול צו קיום צוואה או הפקדת צוואה אצל הרשם לענייני ירושות.
הפקדת צוואה – אם ערכתם צוואה באמצעות עורך דין לענייני צוואות, הוא עשוי להמליץ לכם להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושות; זאת על מנת להבטיח כי לאחר הפטירה הצוואה תימצא. הפקדת צוואה חייבת להתבצע באופן אישי על ידי המצווה, כלומר עורך הדין שערך את הצוואה לא יכול לעשות זאת עבורכם. ניתן לעשות זאת באופן מקוון ותמיד ניתן גם למשוך את הצוואה. ההליך כמובן דורש תשלום אגרה.
בקשה לביטול צו קיום צוואה – במקרה שבו אחד הזכאים בצוואה נפגע ממתן הצו הוא יכול להקיש בקשה לביטול צוואה. כמובן שאת הבקשה צריך להגיש בצורה מנומקת; חוסר שביעות רצון של יורש הוא אינו סיבה לבטל צו קיום צוואה. אבל למשל אם יצליח להוכיח פגמים בעריכתה זוהי עשויה להיות עילה מוצדקת. חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין ירושות ולהיעזר בו לצורך הכנת הבקשה.
האפוטרופוס הכללי ייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הוא זכות של כל אדם מעל גיל 18. בהתאם לזכות כל אדם רשאי למנות לעצמו מיופה כוח אשר יקבל החלטות בשמו במידה ולא יוכל לעשות זאת בעצמו. למשל אם יקלע למצב רפואי, כמו מחלה דמנטית, שבה לא יוכל לקבל החלטות בעצמו. אין מדובר אך ורק בהחלטות רפואיות. האפוטרופוס הכללי ייפוי כוח מתמשך יכול להיות עבור עניינים ספציפיים – עניינים אישיים, ענייני רכוש ועניינים רפואיים, או ייפוי כוח מתמשך כללי.
האפוטרופוס הכללי ייפוי כוח מתמשך, כיצד זה מתבצע? יש לערוך את ייפוי הכוח באמצעות עורך דין, זהו חייב להיות עורך דין שהוסמך למטרה זו על ידי האפוטרופוס הכללי ושאין לו עניין אישי בייפוי הכוח. למי שלא הוסמך לשם כך אין גישה למערכת. במסגרת ההליך על עורך הדין להסביר גם לאדם הממונה את המשמעויות המשפטיות. לבסוף יש להגיש את הבקשה לאפוטרופוס הכללי הבוחן את הבקשה ומחליט אם לאשר אותה.
אפוטרופסות
כמו במקרה של ייפוי כוח מתמשך, גם אפוטרופסות נועדה לתת מענה למקרים בהם אדם אינו יכול לנהל את עניינו בעצמו. אך למרות זאת ישנו הבדל מהותי בין שני המצבים. בניגוד לייפוי כוח מתמשך בה האדם מחליט מי ימונה, כאן בית המשפט ממנה את האפוטרופוס. בעבר זו הייתה האפשרות היחידה, אך על מנת להפחית את ההתערבות בחיי הפרט נערכו שינויי חקיקה המאפשרים לערוך ייפוי כוח מתמשך. אך במידה ואדם אינו כשיר לקבל החלטות ואין לו ייפויי כוח מתמשך, בסופו של דבר בית המשפט יאלץ להכריע בעניין ולמנות אפוטרופוס.
בקשה למינוי אפוטרופוס מגישים לבית המשפט והוא זה שמחליט על אפוטרופסות. האפוטרופוס הכללי הוא הגוף המפקח על האפוטרופוסים שגם עליהם חלות מגבלות שונות המוגדרות בחוק.
האפוטרופוס הכללי
זהו רק מידע כללי על השירותים הניתנים על ידי האפוטרופוס הכללי, הממונה על חדלות פירעון והרשם לענייני ירושה. אם תרצו להעמיק בנושאים תוכלו למצוא אצלנו באתר מאמרים בנושאים משפטיים העוסקים בפירוט בנושאים השונים.
אם אתם זקוקים לאחד השירותים שהוזכרו, מומלץ תמיד לפנות לעורך דין לצורך ייצוג משפטי, הגשת בקשות וניהול הליכים משפטיים.
עורך דין משפחה וירושה – ידידה (דדי) מנדל
זקוקים לעזרה בהליכים משפחתיים בתחום דיני המשפחה והירושה? הגשת בקשה לצו קיום צוואה או הגשת התנגדות לצוואה? פנו ל עורך דין דיני משפחה. במשרדינו תוכלו לקבל ייעוץ מקצועי וליווי בכל ההליכים המשפטיים מול האפוטרופוס הכללי, הרשם לענייני ירושות ובית המשפט. עו“ד ידידיה (דדי) מנדל מוסמך על ידי האפוטרופוס הכללי לערוך ייפוי כוח מתמשך.
למשרדינו ניסיון רב ב סכסוכי ירושה מורכבים. אנו עומדים לשירותים ומעניקים ייצוג בכל הארץ.
עקבו אחרינו גם באמצעות עמוד הפייסבוק.